Τις σορούς τριών ανθρώπων εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία, οι οποίοι παγιδεύτηκαν από τη χιονοθύελλα που σημειώθηκε στα Ιμαλάια την περασμένη Τρίτη, με την πτώση μικρών σε μέγεθος χιονοστιβάδων να δυσχεραίνει σήμερα το έργο τους.

Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 40, ενώ δεν είναι σαφές σε πόσους ανέρχονται οι αγνοούμενοι.

Στα θύματα περιλαμβάνονται Καναδοί, Ινδοί, Ισραηλινοί, Ιάπωνες, Νεπαλέζοι, Πολωνοί και Σλοβάκοι πεζοπόροι, ορειβάτες και οι οδηγοί.

Σήμερα, στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν έξι ελικόπτερα και σύμφωνα με την αστυνομία 502 ορειβάτες και νεπαλέζοι οδηγοί - μεταξύ των οποίων 299 ξένοι - έχουν διασωθεί από την έναρξη της επιχείρησης διάσωσης.

"Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης. Στη συνέχεια, το μόνο που ελπίζουμε είναι οι αγνοούμενοι να επικοινωνήσουν με εμάς ή με τις οικογένειές τους", δήλωσε ο Κεσάβ Πάντεϊ, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Οργανώσεων Πεζοπορίας του Νεπάλ.

"Δεν θεωρούμε ότι εξακολουθεί να αγνοείται κάποιος τουρίστας. Πληροφορούμαι ότι κάποιοι τοπικοί οδηγοί και ξεναγοί που βρίσκονταν στην ορειβατική διαδρομή (Αναπούρνα) δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη", πρόσθεσε ο ίδιος, η ομάδα του οποίου διέσωσε περισσότερους από 250 ανθρώπους.

Ο υπουργός Τουρισμού Ντιπάκ Αμάτια δήλωσε αποφασισμένος να αναβαθμίσει τον τουρισμό περιπέτειας στο Νεπάλ ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα σημειωθεί ξανά τέτοια τραγωδία.