Επιμέλεια: Γιώργος Ποριώτης

H Ολυμπιακή Επιτροπή της Βρετανίας έπεσε "θύμα" απάτης ύψους 2,6 εκατομμυρών ευρώ από "μαϊμού" κατασκευαστική εταιρία.

Η επιχείρηση που έστησαν οι απατεώνες εμφανίστηκε ως αντιπροσωπεία της εταιρίας Skanska, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην περιοχή Stratford, του ανατολικού Λονδίνου.

Ισχυριζόμενοι πως η εταιρεία έχει καινούργιο τραπεζικό λογαριασμό, ανακοίνωσαν πως μέσω αυτού θα πρέπει να γίνονται πλέον όλες οι πληρωμές.

Η επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ανυποψίαστη κατέθεσε 2,3 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή περίπου 2,6 εκατομμύρια ευρώ στον εν λόγω λογαριασμό.

Μετά την κατάθεση των χρημάτων, ο Ansmana Kamara αναλάμβανε να κάνει το “ξέπλυμα”- όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος αργότερα- και διένειμε τα ποσά σε συνεργούς.

Μάλιστα, ο δράστης εντοπίστηκε την στιγμή που προσπαθούσε να στείλει μία επιταγή 2 εκατ. λιρών στην Νιγηρία.

Η εξιχνίαση του κυκλώματος έγινε όταν οι υπάλληλοι, που θα έκαναν την μεταφορά των χρημάτων, κατάλαβαν ότι κάτι "πάει στραβά" και ειδοποίησαν τις αρχές.

Έτσι απετράπη η μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων και ο Ansmana Kamara καταδικάστηκε τελικά σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Ansmana Kamara, είναι γιος του αρχηγού αστυνομιάς της Σιέρα Λεόνε, ο οποίος απαγχονίστηκε, όταν ακολούθησε μία παραστρατιωτική οργάνωση.