Επίδομα τέκνων για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από το 2015 και έπειτα θεσμοθετείται στην Ιταλία, ένα κοινωνικό μέτρο που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με 500 εκατ. ευρώ. 

Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, εξήγησε ότι το μπόνους αυτό θα βοηθά τις ιταλικές οικογένειες στα πρώτα τρία χρόνια ζωής των παιδιών τους. Το συγκεκριμένο βοήθημα πρόκειται να καταβληθεί στις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα το οποίο δεν ξεπερνά συνολικά τις 90.000 ευρώ.

Για το 2015 το σχετικό κονδύλι θα είναι 500 εκατομμυρίων ευρώ, το 2016 θα αυξηθεί στο 1 δισ. ευρώ, ενώ, από το 2017 και πέρα θα σταθεροποιηθούν στο 1,5 δισ. ευρώ.

Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες με εντονότερο πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ευρώπη και με το μέτρο αυτό, ο Ιταλός πρωθυπουργός ελπίζει να συμβάλει στην αύξηση των γεννήσεων, δημιουργώντας ένα κλίμα μεγαλύτερης οικονομικής ασφάλειας.

«Ξέρω ότι δεν λύνουμε τα προβλήματα των οικογενειών, αλλά θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα. Γνωρίζω τι σημαίνει να πρέπει να αντιμετωπίζεις συνεχή έξοδα μετά από την γέννηση ενός παιδιού», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.