Ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε σήμερα την πόλη του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το συμβάν σημειώθηκε σε εργοστάσιο χημικών που παράγει κυρίως εκρηκτικά και βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης – όπου μαίνονται μάχες μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών στρατευμάτων.

Πηγές των ανταρτών κάνουν λόγο για ρίψη ρουκετών, (SS-21 Scarab). Η πληροφορία αυτή δεν έχει διασταυρωθεί προς το παρόν σύμφωνα με το Russia Today.

Η περιοχή αυτή, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες, δεν είναι προσβάσιμη.

Ένας από τους ηγέτες των αυτονομιστών, από την πλευρά του έκανε λόγο για μια έκρηξη σε ένα κτίριο όπου πραγματοποιούνταν μια συνάντηση στην οποία συμμετείχε.

«Τρεις άνθρωποι υπέστησαν τραύματα από σπασμένα γυαλιά», δήλωσε ο Αντρέι Πουργκίν, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Ταυτόχρονα, όλμοι πυροβολικού έπληξαν και το νέο γήπεδο της Σαχτάρ Ντονετσκ προκαλώντας ζημιές.

Εξάλλου ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι απώθησε δύο επιθέσεις στη γειτονική επαρχία Λουχάνσκ.

Μία κοντά στην πόλη Σμιλέ την οποία εξαπέλυσαν οι αντάρτες και μία δεύτερη στον μεθοριακό σταθμό Κράνσα Ταλίβκα κοντά στα ρωσικά σύνορα, από ομάδα που όπως ισχυρίζεται το Κίεβο προήλθε από τη ρωσική πλευρά.

Από την τελευταία επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο ουκρανοί στρατιώτες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού Αντρίι Λισένκο.