Στην Ινδονησία βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σε μία προσπάθεια να πείσει τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας να ενταχθούν στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Κέρι βρέθηκε στην ορκωμοσία του Τζόκο Ουιντόντο, του πρώτου προέδρου στην σύγχρονη ιστορία της Ινδονησίας ο οποίος δεν έχει κανέναν απολύτως δεσμό με την πολιτική και στρατιωτική ελίτ η οποία παρέμεινε στην εξουσία μετά την πτώση του δικτάτορα Σουχάρτο το 1998.

Με την ευκαιρία αυτή ο Κέρι είχε επαφές για να ενθαρρύνει ανώτατους αξιωματούχους χωρών της περιοχής να εντείνουν τη συμβολή τους στις προσπάθειες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Στη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ, ο Κέρι τον ευχαρίστησε για τις «σημαντικές δημόσιες τοποθετήσεις της Μαλαισίας» με τις οποίες η Κουάλα Λουμπούρ καταδίκασε τη δράση του ΙΚ.

Εκτός του Ράζακ, ο Κέρι ήταν προγραμματισμένο να κάνει συναντήσεις με τον πρόεδρο Ουιντόντο, τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ, τον σουλτάνο του Μπρουνέι και τον υπουργό Εξωτερικών των Φιλιππίνων Άλμπερτ ντελ Ροσάριο.