ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: «Ανάρρωσε» η γιατρός που προσβλήθηκε από Έμπολα

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2014, 18:06 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2014, 20:19
Νορβηγία: «Ανάρρωσε» η γιατρός που προσβλήθηκε από Έμπολα
Facebook Twitter Whatsapp

Γιατρός από τη Νορβηγία που προσβλήθηκε από τον Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε έχει αναρρώσει, όπως ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατρός από τη Νορβηγία που προσβλήθηκε από τον Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε έχει αναρρώσει, όπως ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που μάθαμε ότι η συνάδελφός μας ανέρρωσε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου των MSF Νορβηγίας, Γιόνας Χαάγκενσεν.

Λίγο νωρίτερα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Όσλο είχε ανακοινώσει ότι η ασθενής θα εξέλθει από μία ειδική πτέρυγα απομόνωσης για τις σοβαρές μολύνσεις όπου νοσηλευόταν μετά τον επαναπατρισμό της από τη Σιέρα Λεόνε την 7η Οκτωβρίου.

«Σήμερα η υγεία μου βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δε μεταδίδω πλέον την ασθένεια σε άλλους» δήλωσε η Σίλιε Λένε Μίχαλσεν κατά την διάρκεια της πρώτης της δημόσιας εμφάνισης, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ανάρρωσής της.

Η ιατρική ομάδα επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποίησε ένα πειραματικό φάρμακο για την θεραπεία της Μίχαλσεν, όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει την ονομασία του, τονίζοντας ότι δεν είναι ακόμη γνωστά αρκετά για αυτό το θέμα.

Η Μίχαλσεν που είχε μολυνθεί από τον Έμπολα στις αρχές Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο Μπο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σιέρα Λεόνε, εκμεταλλεύτηκε τη δημόσια εμφάνισή της προκειμένου να ασκήσει κριτική στη βραδύτητα της διεθνούς αντίδρασης απέναντι στην εξάπλωση του ιού.

«Για 3 μήνες βρισκόμουν στο Μπο και έβλεπα πως ο Έμπολα προσέγγιζε την πόλη μου, το νοσοκομείο μου και πως (ο ιός) εξαπλωνόταν στην υπόλοιπη χώρα» επισήμανε η 30χρονη Νορβηγίδα που φόραγε ένα ριγέ μπλουζάκι και τζιν παντελόνι.

«Για 3 μήνες είδα την πλήρη απουσία της διεθνούς βοήθειας. Για 3 μήνες όλο και περισσότερο με καταλάμβανε η ανησυχία και η απόγνωση» προσέθεσε.