Κερδίζει έδαφος η απερχόμενη πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ έναντι του αντιπάλου της, Αέσιου Νέβες, ενόψει του επαναληπτικού γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MDA, η Ρουσέφ συγκεντρώνει ποσοστό 45,5%, έναντι 44,5% για τον Νέβες. Η διαφορά της μιας μονάδας μεταξύ τους είναι στατιστικά ασήμαντη, αφού βρίσκεται εντός του περιθωρίου λάθους της δημοσκόπησης.

Αν αφαιρεθούν τα ποσοστά των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και των άκυρων και λευκών, η Ρουσέφ προηγείται με ποσοστό 50,5% έναντι 49,5% για τον Νέβες.

Σε δύο άλλες δημοσκοπήσεις, των εταιρειών Datafolha και Ibope, ο Νέβες προηγείται της Ρουσέφ, όμως με πολύ μικρή διαφορά, επίσης εντός του περιθωρίου λάθους.

Η Ρουσέφ κέρδισε τον πρώτο γύρο των εκλογών με ποσοστό 41,6% έναντι 33,6% για τον Νέβες, μια διαφορά που μεταφράζεται σε 8 εκατομμύρια ψήφους. 

Η δημοσκόπηση της MDA διενεργήθηκε το Σαββατοκύριακο σε δείγμα 2.002 ψηφοφόρων. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 2,2%.