Εξιχνιάστηκαν σχεδόν όλες οι επιθέσεις σε αρτοποιεία Αλβανών στην περιοχή της Βοϊοβοντίνας και συνελήφθησαν 11 ύποπτοι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

Με αφορμή  τα επεισόδια κυρίως  στην περιοχή της Βοϊβοντίνας, τις προηγούμενες ημέρες ανακρίθηκαν 62 άτομα και κρατήθηκαν 11 ύποπτοι.

Υπενθυμίζεται πως στη Βοϊβοντίνα, μετά τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας - Αλβανίας, την περασμένη εβδομάδα ξέσπασαν βανδαλισμοί και βιαιότητες, καταστράφηκε το τέμενος στη Σουμπότιτσα και αρτοποιεία στις πόλεις Νόβι Σαντ, Σόμπορ, Βρσατς, Στάρα Πάζοβα και άλλες πόλεις της Βοϊβοντίνας, κυρίως ιδιοκτησίας πολιτών αλβανικής καταγωγής.

"Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, να αποδείξουμε ότι εδώ είναι ασφαλής χώρα για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την εθνικότητα και ότι γρήγορα συλλαμβάνουμε τους δράστες τέτοιων αδικημάτων και επεισοδίων" τόνισε ο κ. Στεφάνοβιτς.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στη δολοφονία αρτοποιού στην πόλη Μπέγκετς, που δεν είχε εθνοτική βάση ούτε συνδέεται με τις επιθέσεις σε αρτοποιεία μετά τον αγώνα Σερβίας - Αλβανίας.

Ο δράστης της δολοφονίας συνελήφθη και προφυλακίστηκε, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, τονίζοντας ότι η αστυνομία επιτέλεσε το έργο με σοβαρότητα.