Η δεύτερη ημέρα συγκρούσεων στο Ιράκ, μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας, χαρακτηρίστηκε από τον τραυματισμό 91 ατόμων.

Ο διευθυντής του δημόσιου νοσοκομείου της πόλης, Σουλεϊμανίγια, ο Ρίκοτ Χάμα Ρασίντ, ανέφερε ότι "ενενήντα ένας άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι εννέα με σφαίρες, ενώ τραυματίες υπάρχουν και στις τάξεις των δυνάμεων ασφάλειας".

Τα θύματα στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους τραυματίστηκαν, όταν ο όγκος των διαδηλωτών κινείτο στην οδό Peeramard ακριβώς στο κέντρο της Σουλεϊμανίγια, που απέχει από τη Βαγδάτη 270 χιλιόμετρα βόρεια.

Στη Σουλεϊμανίγια μετά από την 17η Φεβρουαρίου οι διαδηλώσεις πρακτικά είναι καθημερινές και το βασικό αίτημα είναι να παραιτηθεί, αμέσως, η τοπική κυβέρνηση, να δικαστούν οι δράστες τριών δολοφονιών νεαρών ατόμων στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους 'Φρουρούς του Δημοκρατικού κόμματος του Κουρδιστάν' που συνεπικουρούσαν τακτικοί αστυνομικοί και, τέλος, να παταχθεί η διαφθορά.

Ο συνολικός απολογισμός των διαδηλώσεων αυτών στη Σουλεϊμανίγια στο Κουρδιστάν είναι πέντε νεκροί (οι δύο αστυνομικοί), αλλά και περισσότεροι από 100 σοβαρά τραυματίες.

TAGS