Στην αντεπίθεση περνούν οι τζιχαντιστές στην πόλη Κομπανί της Συρία, καθώς και σε ακόμη μία κουρδική πόλη του Ιράκ.

«(…) Το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να προελάσει ορμητικά στα κεντρικά» και στο βορρά, κοντά στην Τουρκία, ενώ «σημειώθηκαν δύο επιθέσεις καμικάζι» χθες το βράδυ, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα αξιωματούχος στο Κομπάνι, ο Ίντρις Νάσεν, που έχει διαφύγει στην Τουρκία.

Στις χθεσινές μάχες σκοτώθηκαν 17 μαχητές στις τάξεις των τζιχαντιστών και 5 από την πλευρά των Κούρδων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Οι τζιχαντιστές επιχειρούν εδώ και πολλές ημέρες να σχηματίσουν ασφυκτικό κλοιό γύρω από το Κομπάνι, ένα μήνα και πλέον μετά την έναρξη την 16η Σεπτεμβρίου της επίθεσής τους, που ανάγκασε 300.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Εκατοντάδες ακόμα άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη.

Παράλληλα, στο γειτονικό Ιράκ, οι τζιχαντιστές έχουν κερδίσει έδαφος προς το βορά και επιτέθηκαν εναντίον της πόλης Κάρα Τάπα, 50 χιλιόμετρα περίπου από τα σύνορα με το Ιράν. 

Περίπου 9.000 άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν, σύμφωνα με μια πηγή στην περιοχή.

«Έχουμε ζητήσει μία αεροπορική στήριξη εκ μέρους του διεθνούς συνασπισμού» δήλωσε ένας αξιωματικός του στρατού στον τομέα αυτόν.