Πέθανε ο πατέρας του βρετανού φωτορεπόρτερ που κρατείται όμηρος από τζιχαντιστές πριν προλάβει να ξαναδεί τον γιο του. 

Ο πατέρας του Τζον Κάντλι πέθανε  δύο εβδομάδες μετά την έκκληση που είχε απευθύνει για την απελευθέρωση και τον ασφαλή επαναπατρισμό του γιου του.

Ο Πολ Κάντλι πέθανε σε ηλικία 81 ετών από επιπλοκές πνευμονίας. Ο συνταξιούχος ναυπηγός στην αρχές Οκτωβρίου είχε εμφανισθεί σε βίντεο από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν για να ζητήσει από το Ισλαμικό Κράτος να απελευθερώσει τον γιο το.

"Οι φυσικές δυνάμεις του Πολ Κάντλι μειώνονταν μετά την απαγωγή του γιου του Τζον πριν από δύο χρόνια. Πολλοί Βρετανοί θα θυμούνται το πρόσφατο βίντεο από το κρεβάτι του νοσοκομείου ενώ ήταν βαριά άρρωστος, αλλά αποφασισμένος να τονίσει στον γιο του πόσο πολύ περήφανος ήταν γι αυτόν", εξήγησε η οικογένειά του.

Την ώρα του θανάτου του, ο Πολ Κάντλι δεν είχε λάβει καμιά ενημέρωση για το εάν οι όμηροι του γιου του είχαν λάβει το μήνυμα που τους έστειλε. Πέθανε χωρίς να γνωρίζει. Η έλλειψη δυνατότητας επικοινωνίας οδήγησε αναπόφευκτα σε ένα τρομερό αίσθημα εγκατάλειψης, κυρίως για τον Πολ", δήλωσε με λύπη η οικογένεια.

Ο 43χρονος βρετανός φωτορεπόρτερ Τζον Κάντλι απήχθη τον Νοέμβριο του 2012 στη βόρεια Συρία μαζί με τον αμερικανό συνάδελφό του Τζέιμς Φόλει. Ο τελευταίος αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές του ΙΚ, όπως ένας ακόμη αμερικανός δημοσιογράφος και ένας βρετανός εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση.