Σοβαρά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η συμμετοχή πολιτών από τις χώρες των Βαλκανίων  σε μάχες στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους εκτίμησε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς.

«Γνωρίζω ότι μέρος των πολιτών του Μαυροβουνίου συμμετέχει σε διάφορες ομάδες που είναι ενεργές σε συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, αλλά αυτός ο αριθμός είναι προς το παρόν άνευ σημασίας. Αν μιλάμε για την περιοχή στο σύνολό της, αυτός ο αριθμός είναι πολύ πιο μεγάλος και μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στα Βαλκάνια» ανέφερε ο κ. Μάρκοβιτς σε συνέντευξή του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει άμεση αντίδραση, ώστε το πρόβλημα να εξουδετερωθεί, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μαυροβουνίου.

«Ορισμένες χώρες της περιοχής έχουν ήδη αναγγείλει αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και εμείς το κάναμε μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ για το Ισλαμικό Κράτος τον Σεπτέμβριο. Αυτές τις μέρες οργανώνουμε δημόσια διαβούλευση για τον νόμο που δεν θα τιμωρεί μόνον πολίτες του Μαυροβουνίου που συμμετέχουν σε συγκρούσεις στα πεδία των μαχών, αλλά και εκείνους που οργανώνουν την αναχώρησή τους για τις περιοχές αυτές» διευκρίνισε. 

 Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η υιοθέτηση νόμων είναι μία μόνο από τις λύσεις του προβλήματος.