current views are: 4

23 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση06:30

Καναδάς: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης

Για τα αποτρόπαια γεγονότα στο Καναδικό Κοινοβούλιο έγινε συνέντευξη τύπου απο την καναδική Αστυνομία.

Δημοσίευση 06:30’
αρθρο-newpost

Για τα αποτρόπαια γεγονότα στο Καναδικό Κοινοβούλιο έγινε συνέντευξη τύπου απο την καναδική Αστυνομία.

Για τα αποτρόπαια γεγονότα στο Καναδικό Κοινοβούλιο έγινε συνέντευξη τύπου απο την καναδική Αστυνομία.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της Αστυνομίας Οτάβας τόνισε ότι οι επιχειρήσεις των καναδικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι αυτή την στιγμή.

Το… χρονικό

Στις 9:52 το τηλεφωνικό κέντρο 911 της Αστυνομίας έγιναν κλήσεις σχετικά με πυροβολισμούς στο μνημείο των Πεσόντων, που είχαν ως αποτέλεσμα, όπως τόνισε, το θάνατο του στρατιώτη που βρισκόταν εκεί χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το όνομα του θύματος.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο ύποπτος της επίθεσης είναι επίσης πλέον νεκρός και παρότρυνε του πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο πρωτεύουσας το επόμενο διάστημα λόγω των εν εξελίξει γεγονότων. Επιπλέον τόνισε ότι έχει ενεργοποιηθεί τηλεφωνική γραμμή καθώς και λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την παροχή στοιχείων από το κοινό που θα βοηθήσουν τις έρευνες.

Ο Ζιλ Μισό της εθνικής επιτροπής της καναδικής αστυνομίας τόνισε ότι έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι αναγκαίες και διαθέσιμες υπηρεσίες της χώρας για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών ασφαλείας που γνωρίζει η πρωτεύουσα Οττάβα και διαβεβείωσε το κοινό ότι τα στελέχη των υπηρεσιών ασφάλειας των καναδικών αρχών έχουν εκπαιδευτεί σε αντίστοιχα σενάρια όπως αυτό που εκτυλίχθηκε σήμερα στην Οτάβα.

Ο δημάρχος της Οτάβας Τζιμ Γουότσον υποστήριξε ότι η σημερινή μέρα είναι μία τραγική και δυσάρεστη ημέρα όχι μόνο για την Οτάβα, αλλά και για ολόκληρη την χώρα.


σχετικα αρθρα