Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, ύστερα από συμπλοκές με φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές στη συνοικία Μονγκόκ.

Οι επτά άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας μεταξύ 32 και 82 ετών, συνελήφθησαν αργά χθες και αντιμετωπίζουν κατηγορίες μεταξύ άλλων για επίθεση, κατοχή επιθετικών όπλων και εμπρησμό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι συνομιλίες μεταξύ φοιτητών --οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία των διαδηλωτών -- και των κυβερνητικών αξιωματούχων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δεν κατέληξαν σε μια συμφωνία για την επίλυση της διαφοράς.

Οι διαδηλωτές έχοντας "καταλάβει" εδώ και σχεδόν ένα μήνα διάφορα σημεία της πόλης, ιδιαίτερα γύρω από την έδρα της κυβέρνησης, δηλώνουν ότι έχουν σεβαστεί "την αρχή της ειρηνικής και μη βίαιης έκφρασης".

Την ίδια ώρα, δημόσιοι υπάλληλοι στο Χονγκ Κονγκ εξέφρασαν μαζικά μέσω Facebook την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την άρνηση Πεκίνου να επιτρέψει σύστημα ελεύθερων εκλογών στην πρώην βρετανική αποικία, προτείνοντας εκλογικές μεταρρυθμίσεις που έχουν απορριφθεί ως ανεπαρκείς από τους ακτιβιστές.