Σκληρή γραμμή θα τηρήσει η αστυνομία της Ιερουσαλήμ με πολιτική «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε κάθε νέο βίαιο επεισόδιο, την επομένη της τρομοκρατικής -όπως χαρακτηρίστηκε- επίθεσης με αυτοκίνητο στην οποία σκοτώθηκε ένα βρέφος τριών μηνών.

Ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις εξοπλισμένες με κατάλληλα μέσα αναπτύχθηκαν στην Ιερουσαλήμ από σήμερα το πρωί, ύστερα από μια νέα νύχτα επεισοδίων, κυρίως με ρίψεις πετρών, στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ απ΄όπου κατάγεται ο δράστης της επίθεσης.

«Σε επιχειρησιακό επίπεδο, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν αμέσως μετά την επίθεση, οι δυνάμεις ασφαλείας ενισχύθηκαν, κυρίως οι μεθοριακοί φρουροί, οι ειδικές μονάδες περιπολίας (Yassam) και οι ειδικές μονάδες αντιμετώπισης της διατάραξης της δημόσιας τάξης«, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Η αστυνομία εφαρμόζει άμεσα ένα γενικό σχέδιο δράσης που είχε αποφασιστεί για την αντιμετώπιση της αύξησης των ταραχών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το οποίο αρχικά θα ετίθετο σε εφαρμογή σταδιακά. Συνδυάζει τεχνολογικά μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και την συνδρομή των υπηρεσιών πληροφοριών για τον «τερματισμό των πρόσφατων εξελίξεων» πρόσθεσε.