Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 12 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε σταθμό λεωφορείων στη βόρεια Νιγηρία το βράδυ της Τετάρτης.

Αυτό ανακοίνωσε η αστυνομία επιβεβαιώνοντας μαρτυρίες κατοίκων. «Χθες βράδυ σημειώθηκε έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων κοντά στην πόλη Αζάρε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μοχάμεντ Χαρούνα. «Πέντε άνθρωποι που είχαν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και δεν μπορούσαν καν να αναγνωριστούν, κατέληξαν, ενώ άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν».

Η έκρηξη που σημειώθηκε σε βόρειο κρατίδιο το οποίο είχε αποτελέσει κατά το παρελθόν στόχο επιθέσεων της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, διακυβεύει ενδεχομένως μια εκεχειρία μεταξύ της κυβέρνησης και των ισλαμιστών.

Το κρατίδιο Μπαουτσί είναι μια από τις πλέον πληγείσες περιοχές από τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ. Οι βομβιστικές επιθέσεις σε σταθμούς λεωφορείων αποτελούν συνήθη τακτική της ισλαμιστικής οργάνωσης, όπως η διπλή βομβιστική επίθεση φέτος σε σταθμό στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Αμπούζα η οποία στοίχισε τη ζωή 100 ανθρώπων.