ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη νύχτα του Όσκαρ Πιστόριους στη φυλακή

Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου 2014, 15:25 / Ανανεώθηκε 23 Οκτωβρίου 2014, 15:50
Η πρώτη νύχτα του Όσκαρ Πιστόριους στη φυλακή
Facebook Twitter Whatsapp

Στη φυλακή βρίσκεται πλέον ο χρυσός παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στένκαμπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη φυλακή βρίσκεται πλέον ο χρυσός παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στένκαμπ.

Ο Όσκαρ Πιστόριους εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στη φυλακή Κγκόσι Μαμπούρου, μια από τις πιο σκληρές φυλακές της Νότιας Αφρικής.

Του πήραν τα προσωπικά του αντικείμενα, του έδωσαν να φορέσει την πορτοκαλί στολή των κρατουμένων, του έδωσαν σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρι, οδοντόκρεμα και χαρτί τουαλέτας και τον έβαλαν στο κελί του. Εκεί, πέρασε την πρώτη του νύχτα κλαίγοντας μέχρι που τον πήρε ο ύπνος. 

Πηγή των φυλακών δήλωσε στην εφημερίδα Citizen:

«Μπορούσαμε να τον ακούμε. Λίγο αφού έκλεισε η πόρτα, ξέσπασε σε κλάματα. Νομίζω πως σταμάτησε όταν τον πήρε ο ύπνος». 

Ο 27χρονος αθλητής βρίσκεται σε 36ωρη παρακολούθηση από τις σωφρονιστικές αρχές, ώστε να ενημερωθεί για τους αυστηρούς κανόνες της φυλακής. 

Ο Πιστόριους βρίσκεται στην «ομάδα Β» των φυλακών, που σημαίνει πως έχει δικαίωμα για δυο επισκέψεις χωρίς σωματική επαφή τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, μπορεί να έχει στο κελί του λίγες προσωπικές φωτογραφίες και δεν πρέπει να ξεπεράσει τις 45 επισκέψεις το χρόνο. 

Όταν θα έχει εκτίσει τους έξι πρώτους μήνες της ποινής του και αν αποδείξει πως είναι συνεργάσιμος, μπορεί να μπει στην «ομάδα Α» της φυλακής, που σημαίνει πως θα έχει δικαίωμα για περισσότερες επισκέψεις, ενώ θα μπορεί να πίνει κόκα κόλα και να τρώει σοκολάτα!