Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας  Αρσένι Γιατσενιούκ προειδοποιεί ότι η Ρωσία ενδεχομένως να προσπαθήσει να διαταράξει τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Διέταξε μάλιστα πλήρη κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας για να αποτρέψουν τη διάπραξη «τρομοκρατικών πράξεων» λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Είναι σαφές ότι οι απόπειρες να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση θα συνεχισθούν από τη ρωσική πλευρά. Δεν πέτυχαν στη διάρκεια της προεδρικής εκλογής (το Μάιο)... αλλά τα σχέδιά τους παραμένουν».

Η προειδοποίηση του Γιατσενιούκ είναι πιθανό να αυξήσει την ένταση ενόψει των εκλογών της Κυριακής, των πρώτων κοινοβουλευτικών εκλογών μετά τις διαδηλώσεις της στο Κίεβο τον περασμένο χειμώνα, που είχαν ως αποτέλεσμα την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς

«Ρεαλιστικά μιλώντας, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ρωσικής επίθεσης και έχουμε μπροστά μας άλλη μια πρόκληση—να πραγματοποιήσουμε βουλευτικές εκλογές... Η επιλογή (των ψηφοφόρων) θα γίνει με το ψηφοδέλτιο και με την έντιμη έκφραση της βούλησης και όχι με αυτόματα όπλα», δήλωσε ο Γιατσενιούκ.

Ένας πολιτικός συνασπισμός που θα υποστηρίζει τον φιλοδυτικό Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο αναμένεται να αναδειχθεί μεγαλύτερη δύναμη στο κοινοβούλιο.