Σε Ειδικό Ωτορινολαρυγγολογικό Νοσοκομείο των Βρυξελλών εισήχθη αργά το απόγευμα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης όπου υπεβλήθη σε καυτηριασμό.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Αναστασιάδης είναι καλά στην υγεία του και για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει απόψε στο νοσοκομείο. «Δεν ανταποκρίνεται επ' ουδενί στην πραγματικότητα» αναφορές περί δήθεν επιδείνωσης της υγείας του δήλωσε.

Το πρωί, ο κ. Αναστασιάδης είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και πάλι με παρατεταμένη ρινορραγία λόγω υπέρτασης, ωστόσο ύστερα από λίγες ώρες πήρε εξιτήριο και μετέβη στο ξενοδοχείο του.

Λόγω της κατάστασης της υγείας του, τον κύπριο πρόεδρο εκπροσωπεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ημέρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση υγείας του και για την αδυναμία του να παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.