Νέα αεροπορικά πλήγματα, 15 στον αριθμό εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ εναντίων θέσεων των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη διεξήγαγαν τέσσερα πλήγματα γύρω από το Κομπάνι, καταστρέφοντας ένα κέντρο ελέγχου του Ισλαμικού Κράτους και θέσεις μάχης, σε μια περιοχή που στοχοθετήθηκε επανειλημμένα αυτόν τον μήνα.

Άλλες δύο επιδρομές κατέστρεψαν δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου ανατολικά της Ντέιρ αλ Ζορ.

Στο Ιράκ, τέσσερις αεροπορικές επιδρομές έγιναν κοντά στο στρατηγικής σημασίας Φράγμα της Μοσούλης, εναντίον μικρών μονάδων του ΙΚ, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων ένα όχημα.

Άλλο ένα αεροπορικό πλήγμα στην Μπάιτζι είχε αποτέλεσμα να καταστραφεί μια θέση μάχης. Τέσσερις επιδρομές στη Φαλούτζα στοχοθέτησαν ένα κέντρο εκπαίδευσης, μια μεγαλύτερη μονάδα του ΙΚ αλλά και ένα κτίριο.

Παρά τις επιδρομές οι μαχητές της οργάνωσης κέρδισαν έδαφος σήμερα γύρω από την Κομπανί.

Οι τζιχαντιστές ανακατέλαβαν υψώματα δυτικά της πόλης και συνέχισαν την έφοδό τους στις βόρειες συνοικίες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές πιστεύεται πως προσπαθούν να καταλάβουν το φυλάκιο Μουρσιτπινάρ στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, από όπου περνάει η μοναδική οδός ανεφοδιασμού της πολιορκημένης πόλης.

Η κατάληψη του φυλακίου αυτού θα απέτρεπε πριν καν φτάσουν την έλευση των ενισχύσεων που αποφάσισαν να στείλουν οι Ιρακινοί Κούρδοι με απόφαση του τοπικού κοινοβουλίου τους χθες.