Ως τρομοκρατική πράξη χαρακτήρισαν οι αρχές της Νέας Υόρκης την επίθεση του άνδρα με το τσεκούρι σε τέσσερις αστυνομικούς.

Ο άνδρας είχε ασπαστεί το Ισλάμ και πιστεύεται ότι ενήργησε μόνος του, ανακοίνωσαν οι αρχές χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως τρομοκρατική πράξη. 

Ο ύποπτος, Ζάλε Τόμσον, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς, είχε αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά σχόλια που εξέφραζαν την αποστροφή του για τη Δύση, ενώ είχε επισκεφτεί ιστοσελίδες που σχετίζονταν με διάφορες ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Οι αρχές κατέσχεσαν από το σπίτι του πατέρα του δράστη ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους βρήκαν ότι ο 32χρονος Τόμσον περνούσε πολύ χρόνο διαβάζοντας στο διαδίκτυο για αποκεφαλισμούς, την πρόσφατη εισβολή στον Λευκό Οίκο καθώς και τις επιθέσεις στον Καναδά. 

«Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο επίτροπος της αστυνομίας, Ουίλιαμ Μπράτον. 

Οι αστυνομικοί στις έρευνές τους προσπαθούν να καθορίσουν εάν ο Τόμσον, ο οποίος είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ πριν από δύο χρόνια, είχε οποιαδήποτε σχέση με ένα τέμενος που βρίσκεται στην περιοχή. Σύμφωνα με τις αρχές, οι αναρτήσεις του 32χρονου στο διαδίκτυο περιείχαν σχόλια κατά «της κυβέρνησης, της Δύσης και των λευκών». 

«Το γεγονός ότι περπατούσε με ένα τσεκούρι στο σακίδιό του καθιστά σαφές ότι το άτομο αυτό είχε κάνει ορισμένες προετοιμασίες», δήλωσε ο Μπράτον.

TAGS