Ένας Αμερικανός στρατηγός υποστήριξε χωρίς ωστόσο να προσκομίσει αποδείξεις, ότι η Βόρεια Κορέα έχει ενδεχομένως τη δυνατότητα να κατασκευάσει μία πυρηνική κεφαλή που θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε έναν πύραυλο.

Συγκεκριμένα, ο στρατηγός Κέρτις Σκαπαρότι, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας θα μπορούσε τώρα ενδεχομένως να κατασκευάσει μία πυρηνική κεφαλή που θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε έναν πύραυλο. Αν και παραδέχθηκε ότι δεν έχει καμία απόδειξη για τα όσα υποστηρίζει και ότι δεν έχει καμία ένδειξη ότι η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε δοκιμές σε ένα τέτοιο όπλο. 

«Δεν υποστηρίζω ότι το γνωρίζω αυτό βασιζόμενος σε αποδείξεις, όμως πιστεύω ότι έχουν αποκτήσει αρκετή τεχνογνωσία» υπογράμμισε ο ίδιος. 

«Δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε αυτόν τον ισχυρισμό του στρατηγού όμως δεν υπάρχει κανένα γεγονός ούτε απόδειξη που να το επιβεβαιώνει» εξήγησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου ο αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι προσπαθώντας να υποβαθμίσει τις δηλώσεις αυτές.