Σε εκτέλεση διά απαγχονισμού καταδικάστηκε μια νεαρή Ιρανή ηλικίας 26 ετών παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να της δοθεί χάρη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Irna. 

Στην Ρεϊχανέχ Τζαμπαρί, είχε επιβληθεί η θανατική ποινή για τη δολοφονία ενός άνδρα και τελικά εκτελέστηκε σήμερα διά απαγχονισμού. 

Η 26χρονη είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία τον Ιούλιο του 2007 του Μορτέζα Αμπντολαλί Σαρμπαντί, ενός χειρουργού και πρώην υπαλλήλου του υπουργείο Πληροφοριών. 

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές που είχε επικαλεστεί ειδικός απεσταλμένος του Ιράν, το θύμα είχε επιτεθεί σωματικά και σεξουαλικά εναντίον της νεαρής γυναίκας που, προσπαθώντας να αμυνθεί, τον είχε μαχαιρώσει προτού διαφύγει και καλέσει ένα ασθενοφόρο.

Η Δικαιοσύνη στο Ιράν είχε αναβάλει πολλές φορές την εκτέλεση προκειμένου η οικογένεια του θύματος να δώσει συγχώρεση στη γυναίκα, ενδεχόμενο που σύμφωνα με τα σαρία (ισλαμικό νόμο), που εφαρμόζεται στο Ιράν, επιτρέπει σε έναν καταδικασθέντα σε θάνατο για φόνο να μην εκτελεστεί και να εκτίσει ποινή κάθειρξης. 

Όμως η οικογένεια του Σαρμπαντί απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό, απαιτώντας σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, από την Τζαμπαρί να πει «την αλήθεια».