current views are: 1

26 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση11:17

Άνοιξαν οι κάλπες στη Βραζιλία για τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών

Άνοιξαν οι κάλπες στη Βραζιλία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Δημοσίευση 11:17’
αρθρο-newpost

Άνοιξαν οι κάλπες στη Βραζιλία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Τον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας καλούνται να εκλέξουν σήμερα περίπου 143 εκατομμύρια ψηφοφόροι κατά τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, με τη μάχη να κρίνεται ανάμεσα στην απερχόμενη κεντροαριστερή πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ και τον 54χρονο κεντροδεξιό γερουσιαστή αντίπαλό της Αέσιο Νέβες. Οι ψηφοφόροι επιλέγουν σήμερα γερουσιαστές και κυβερνήτες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του l’Institut Datafolha που δημοσιεύτηκε χθες, η 66χρονη Ρούσεφ συγκεντρώνει το 52% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων έναντι 48% του Νέβες με περιθώριο σφάλματος +/-2%.

Από την πλευρά του το ινστιτούτο Ibope δίνει στην απερχόμενη πρόεδρο προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων (53%) με τον Νέβες να βρίσκεται στο 47% και το ίδιο περιθώριο σφάλματος.

Περισσότεροι από 400.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν επιστρατευθεί σήμερα και από αυτούς οι 35.000 έχουν αναπτυχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00 ώρα Ελλάδος και τα αποτελέσματα των εκλογών θα γίνουν γνωστά μετά τα μεσάνυχτα.

Η Ρούσεφ κέρδισε στον πρώτο γύρο των εκλογών που διεξήχθη στις 5 Οκτωβρίου συγκεντρώνοντας το 41,6% των ψήφων, ενώ ο Νέβες συγκέντρωσε το 33,5%. Τρίτη ήρθε η υποψήφια Μαρίνα Σίλβα με 21,3%, η οποία για τον δεύτερο γύρο στήριξε δημόσια τον Νέβες.


σχετικα αρθρα