Σε καραντίνα 21 ημερών θα μπαίνουν όσοι ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη από χώρες που έχουν πληγεί από τον Έμπολα

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, οι αρχές θα ζητούν από το ιατρικό προσωπικό και τους επιβάτες που φθάνουν στη Νέα Υόρκη από χώρες που έχουν πληγεί από τον Έμπολα και είναι κάτοικοι της πολιτείας να παραμένουν στα σπίτια τους για 21 ημέρες.

Όσοι άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα θα μπορούν να δέχονται επισκέψεις από μέλη της οικογένειάς τους κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, δήλωσε ο Κουόμο. Η πολιτεία θα θεσπίσει εναλλακτικούς κανόνες για όσους δεν κατοικούν στη Νέα Υόρκη και θεωρούνται ότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ακόμα κι αν δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του ιού.

Εάν κάποιος, ο οποίος φτάνει στη Νέα Υόρκη από χώρες που έχουν πληγεί από τον Έμπολα, δεν εμφανίζει συμπτώματα του ιού ή δεν έχει έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν προβληθεί από τη νόσο, θα υπόκεινται σε έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματός τους δύο φορές ημερησίως για διάστημα 21 ημερών.

Ταυτόχρονα δήλωσε πως η πολιτεία επιδιώκει να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να ταξιδέψουν σε χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί από τον ιό Έμπολα, ώστε να παράσχουν φροντίδα σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τη θανατηφόρο νόσο. Η δήλωση αυτή του Κουόμο έρχεται ως απάντηση στις ανησυχίες ότι οι νέοι κανόνες για υποχρεωτική καραντίνα θα αποτρέψει γιατρούς και νοσοκόμες από το να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στις πληγείσες περιοχές.