Τους κανονικούς της ρυθμούς επιχειρεί να βρει η Βουλγαρία μετά το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τη χώρα και άφησε πίσω του μια νεκρή και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. 

Παρά το γεγονός ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους, βροχές και χιόνια εκ των προτέρων, σε πολλά σημεία της χώρας έκλεισαν οι δρόμοι και προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, στην ιστοσελίδα του.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο bTV, ακόμη και σήμερα το πρωί, περισσότερα από 16.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Κλειστό είναι το λιμάνι του Μπουργκάς εξαιτίας ισχυρών ανέμων και η περιοχή παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην επαρχία του Χάσκοβο, όπου το "φούσκωμα" των ποταμών είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περίπου 60 σπίτια, οι αρχές ξεκίνησαν την αποτίμηση των ζημιών προκειμένου να καταβληθούν αποζημιώσεις σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν ορεινές περιοχές στο Γκάμπροβο, όπου δεκάδες χωριά εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, με το χιόνι να δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Σήμερα δεν θα χτυπήσει το σχολικό κουδούνι για τα παιδιά στις περιοχές του Γκάμπροβο και του Σέβλιεβο καθώς οι περισσότεροι δρόμοι παραμένουν κλειστοί εξαιτίας του χιονιού.