Σφοδρή επίθεση εναντίον της αυστραλιανής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Λάχλαν Μέρντοκ, γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ. 

Ως συμπροεδρεύων του συγκροτήματος News Corp, ο Λάχλαν Μέρντοκ, με αφορμή την τιμητική διάκριση στον παππού του Κιθ Μέρντοκ, ανταποκριτή πολέμου, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά των αντιτρομοκρατικών νόμων της κυβέρνησης 'Αμποτ. 

Αναφέρθηκε στους νόμους που ψηφίστηκαν αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τους οποίους, οποιοσδήποτε αναφέρεται σε πληροφορίες που αφορούν "ειδικές ενέργειες μυστικών υπηρεσιών" θα αντιμετωπίζει μέχρι και 10 χρόνια φυλάκισης και υποστήριξε ότι οι εν λόγω νόμοι είναι μια καθαρή επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου. 

"H λογοκρισία θα πρέπει να βρίσκει αντίσταση, ανεξάρτητα σε ποια μορφή παρουσιάζεται. Επιβάλλεται να επαγρυπνούμε από την βαθμιαία δέσμευση της ελευθερίας του ατόμου να γνωρίζει, να πληροφορείται και να παίρνει λογικές αποφάσεις στην κοινωνία μας, ακριβώς όπως έπραξε ο Sir Keith, όταν απειλείτο η ελευθερία μας. Η ελευθερία του λόγου και η ελευθερία του Τύπου δεν θα πρέπει να λογοκρίνονται από κανέναν, πιστέψτε με" κατέληξε ο Λάχλαν Μέρντοκ. 

Eντούτοις, παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι η εφημερίδα του News Corp. "The Australian" πήρε θέση υπέρ των αντιτρομοκρατικών νόμων, ενώ ο άνθρωπος που κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει την αυτοκρατορία του πατέρα του, διαφωνεί.

Ο ίδιος είπε ότι η Αυστραλία πριν 20 χρόνια βρισκόταν στην ένατη θέση αναφορικά με την ελευθερία του τύπου σε παγκόσμια κλίμακα. «Σήμερα, σίγουρα θα σας εκπλήξει να πληροφορηθείτε ότι καταλαμβάνει την 33η θέση στον κόσμο» συμπλήρωσε.