Οι βουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία προσφέρουν μια ευκαιρία για την ειρήνη στις ανατολικές περιοχές της χώρας, επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ωστόσο, αναφέρει ότι ο μεγάλος αριθμός των "εθνικιστών" οι οποίοι εξελέγησαν στο κοινοβούλιο μπορεί να υπονομεύσει τη διαδικασία.

"Κόμματα που υποστηρίζουν μια ειρηνική επίλυση της εσωτερικής ουκρανικής κρίσης κέρδισαν μια πλειοψηφία. Αυτό τους δίνει μια νέα ευκαιρία να επιστρέψουν στις συναφθείσες συμφωνίες, πρώτα και κύρια σ' αυτή που έγινε στο Μινσκ", δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν, αναφερόμενος στις συμφωνίες που συνήφθησαν από το Κίεβο, τη Μόσχα και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

"Το γεγονός ότι ανοικτά εθνικιστικές και σωβινιστικές δυνάμεις κέρδισαν σημαντική υποστήριξη και θα εκπροσωπηθούν στη Ράντα (κοινοβούλιο), δημιουργεί μια πρόσθετη απειλή ότι θα ακουστούν και πάλι εκκλήσεις ... για χρήση βίας, για αιματοχυσία", πρόσθεσε ο Καράσιν τονίζοντας πως "αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο".

Στο μεταξύ, πυρά πυροβολικού ακούγονταν σήμερα το πρωί στο Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, σηματοδοτώντας την επανάληψη των μαχών έπειτα από δύο ημέρες σχετικής ηρεμίας, που επικράτησε στη διάρκεια των ουκρανικών βουλευτικών εκλογών.