Την πρόθεση της Ρωσίας να αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών στη γειτονική Ουκρανία ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι εκλογές αυτές πραγματοποιήθηκαν, αν και όχι σε όλο το έδαφος της Ουκρανίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτειρκών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

«Πιστεύω πως θα τις αναγνωρίσουμε, επειδή είναι πολύ σημαντικό για μας να έχει τελικά η Ουκρανία αρχές που δεν πολεμούν η μία την άλλη, δεν σύρουν την Ουκρανία προς τη Δύση ή προς την Ανατολή, αλλά ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα», πρόσθεσε.

Εξέφρασε ταυτόχρονα την πεποίθηση πως στην Ουκρανία θα σχηματιστεί μία κυβέρνηση που θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της μείωσης των εντάσεων στη χώρα, καθώς και στις σχέσεις της με τη Ρωσία.

«Ελπίζουμε πως οι εκλογές αυτές... θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί γρήγορα μια κυβέρνηση η οποία θα είναι εποικοδομητική και δεν θα επιδιώκει να συνεχίσει την κλιμάκωση των συγκρουσιακών τάσεων στην κοινωνία, στις σχέσεις με τη Ρωσία», δήλωσε ο Λαβρόφ.