ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Να στηρίζονται και όχι να στιγματίζονται όσοι έχουν Έμπολα

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2014, 19:52 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2014, 19:52
ΟΗΕ: Να στηρίζονται και όχι να στιγματίζονται όσοι έχουν Έμπολα
Facebook Twitter Whatsapp

Κριτική ενάντια στις απαγορεύσεις μετακινήσεων που επιβάλλονται με αφορμή τον ιό Έμπολα ασκεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κριτική ενάντια στις απαγορεύσεις μετακινήσεων που επιβάλλονται με αφορμή τον ιό Έμπολα ασκεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν

Ο γ.γ. του ΟΗΕ »πιστεύει ότι οι περιορισμοί αυτοί ασκούν πιέσεις στους εργαζόμενους και σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης» είπε ο εκπρόσωπος του, Στεφάν Ντουζαρίτς. Ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του δεν κατονόμασε χώρες που εφαρμόζουν αυτό το μέτρο αλλά στους δημοσιογράφους παραδέχτηκε ότι περιλαμβάνονται και οι νέοι κανονισμοί περί καραντίνας που έχουν τεθεί σε ισχύ στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσι.

«Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που επιστρέφουν (στις χώρες τους) είναι εξαιρετικοί άνθρωποι που δίνουν τον εαυτό τους για την ανθρωπότητα. Δεν θα πρέπει να υποβάλλονται σε περιορισμούς που δεν βασίζονται σε επιστημονικούς λόγους. Αυτοί που προσβάλλονται (από ασθένειες) θα πρέπει να στηρίζονται, όχι να στιγματίζονται», τόνισε.