current views are: 2

27 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση18:04

Στυλιανίδης: Χρειάζονται περισσότεροι γιατροί κατά του Έμπολα στη δυτική Αφρική

Έκκληση να σταλούν περισσότεροι γιατροί στη δυτική Αφρική για την καταπολέμηση του Έμπολα έκανε ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρήστος Στυλιανίδης. 

Δημοσίευση 18:04’
αρθρο-newpost

Έκκληση να σταλούν περισσότεροι γιατροί στη δυτική Αφρική για την καταπολέμηση του Έμπολα έκανε ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρήστος Στυλιανίδης. 

Έκκληση να σταλούν περισσότεροι γιατροί στη δυτική Αφρική για την καταπολέμηση του Έμπολα έκανε ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρήστος Στυλιανίδης

«Οι επιπτώσεις της επιδημίας του Έμπολα είναι, ειλικρινά, τρομακτικές», είπε ο νέος Επίτροπος Ανθρωπιστικών Υποθέσεων Χρήστος Στυλιανίδης, υπενθυμίζοντας ότι έχουν ήδη καταγραφεί περισσότερα από 10.000 κρούσματα και σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Δυτική Αφρική.

«Όμως ο φόβος και η απομόνωση δεν αποτελούν επιλογή», τόνισε ο Επίτροπος, ο οποίος θα μεταβεί στην περιοχή τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, αλλά δεν διευκρίνισε ποιες χώρες θα επισκεφθεί.

«Θέλω να επαναλάβω την υπόσχεσή μου ότι θα πάω στις πληγείσες χώρες για να εκφράσω αυτοπροσώπως την αλληλεγγύη μας. Αυτό θα μου επιτρέψει να εκτιμήσω καλύτερα τις ανάγκες. Αυτό που μας λείπει περισσότερο είναι η εμπειρία, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας» είπε, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει έμπειρους γιατρούς και νοσηλευτές, «έτοιμους να κινητοποιηθούν».

Οι Βρυξέλλες υποσχέθηκαν την περασμένη Πέμπτη να αυξήσουν στο 1 δισ. ευρώ τη βοήθειά τους προς τις πληγείσες χώρες, τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περισσότερα από 800 εκατομμύρια, διευκρίνισε ο Στυλιανίδης.


σχετικα αρθρα