Ένα νέο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο εμφανίζεται ο Βρετανός όμηρος που κρατούν, ο φωτοειδησεογράφος Τζον Κάντλι.

Ο 43χρονος όμηρος διακρίνεται ανάμεσα σε ερείπια να μιλά στην κάμερα και να υποστηρίζει ότι οι "μουτζαχεντίν" (ισλαμιστές μαχητές) δεν έχουν υποχωρήσει. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε γυρίστηκε το βίντεο αυτό. Ωστόσο ο Κάντλι αναφέρεται σε πληροφορίες που μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC στις 17 Οκτωβρίου και σε δηλώσεις του εκπροσώπου του Πενταγώνου, μία ημέρα νωρίτερα.

Στο βίντεο φαίνονται επίσης μια σειρά από σιταποθήκες με την τουρκική σημαία, εικόνα που αντιστοιχεί με εκείνην της περιοχής από την απέναντι πλευρά των συνόρων. Υπάρχουν επίσης εικόνες τραβηγμένες από αέρος και αναγράφεται ότι τις τράβηξε "ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος του στρατού του ΙΚ". Σε αυτές διακρίνονται συντρίμμια στους δρόμους του Κομπάνι.

Ο Βρετανός όμηρος, ο οποίος έχει εμφανιστεί και σε παλαιότερα βίντεο του ΙΚ, διαψεύδει τις πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την κουρδική πόλη, λέγοντας ότι ελέγχουν ακόμη τις ανατολικές και νότιες συνοικίες της.

Ο Τζον Κάντλι απήχθη στη Συρία τον Νοέμβριο του 2012 ενώ κάλυπτε τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα αυτή.