ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία κλείνει τα σύνορα για πολίτες της δυτικής Αφρικής λόγω Έμπολα

Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου 2014, 12:01 / Ανανεώθηκε 28 Οκτωβρίου 2014, 11:13
Η Αυστραλία κλείνει τα σύνορα για πολίτες της δυτικής Αφρικής λόγω Έμπολα
Facebook Twitter Whatsapp

Στην απαγόρευση εισόδου σε πολίτες χωρών της Δυτικής Αφρικής προχώρησε η Αυστραλία, σε μια προσπάθεια να αποτελέσει μια παγκόσμια «ασφαλή νησίδα» από τον ιό Έμπολα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην απαγόρευση εισόδου σε πολίτες χωρών της Δυτικής Αφρικής προχώρησε η Αυστραλία, σε μια προσπάθεια να αποτελέσει μια παγκόσμια «ασφαλή νησίδα» από τον ιό Έμπολα

Το εν λόγω μέτρο καλλιεργεί τον πανικό, είναι αναποτελεσματικό και έχει πολιτικά κίνητρα, απαντούν επιστήμονες και υποστηρικτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κυβέρνηση Άμποτ.

Η Αυστραλία δεν έχει καταγράψει κάποιο κρούσμα του Έμπολα, ο συντηρητικός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ αντιστέκεται μέχρι στιγμής σε επανειλημμένα αιτήματα να στείλει ιατρικό προσωπικό επί του πεδίου για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της επιδημίας.

Η απόφαση να απαγορευθεί η είσοδος σε οποιονδήποτε έρχεται από τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία προβλήθηκε από την κυβέρνηση ως απαραίτητο προληπτικό μέτρο ασφαλείας, αλλά επικρίθηκε από εμπειρογνώμονες και υποστηρικτές των δικαιωμάτων που επισήμαναν πως το εν λόγω μέτρο έχει πολιτικά κίνητρα και είναι κοντόφθαλμο.