current views are: 1

29 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση11:21

Φονική κατολίσθηση στη Σρι Λάνκα: 14 νεκροί και πάνω από 300 αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πάνω από 300 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κεντρική Σρι Λάνκα. 

Δημοσίευση 11:21’
αρθρο-newpost

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πάνω από 300 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κεντρική Σρι Λάνκα. 

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πάνω από 300 αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κεντρική Σρι Λάνκα. 

Η κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή Μιριγιαμπέντα της Κοσλάντα, 200 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, η οποία είναι ευάλωτη στις κατολισθήσεις εδώ και αρκετά χρόνια, δήλωσε ο Σάραθ Λαλ Κουμάρα, εκπρόσωπος του Κέντρου Διαχείρισης Καταστροφών. 

«Στην περιοχή όπου αναφέρθηκε η κατολίσθηση ζουν κυρίως άνθρωποι που εργάζονται στις φυτείες τσαγιού. Μεταξύ αυτών είναι και οι περισσότεροι αγνοούμενοι», δήλωσε. 

Ο υποστράτηγος Μάνο Περέρα δήλωσε πως περίπου 500 στρατιώτες εστάλησαν για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά οι βροχοπτώσεις και νέες κατολισθήσεις που σημειώνονται στην περιοχή εμποδίζουν τις προσπάθειες. 

Περίπου 120 κατοικίες καταστράφηκαν από την κατολίσθηση, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών. 

Η κατολίσθηση σημειώθηκε γύρω στις 7:30 π.μ. (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια της νύκτας. 

Ο πρόεδρος Μαχίντα Ρατζαπάσκα έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Διαχείρισης Καταστροφών να στείλουν επιπλέον συνεργεία για να βοηθήσουν τους πληγέντες.


σχετικα αρθρα