Σύμφωνος με το Σύνταγμα της Σιγκαπούρης είναι ο νόμος  που ποινικοποιεί το σεξ μεταξύ ανδρών σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο της πόλης - κράτους. 

Το δικαστήριο απέρριψε δύο χωριστές προσφυγές που είχαν υποβληθεί από τρεις άνδρες οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο εν λόγω νόμος παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε σε μια περίοδο που τα δικαιώματα των γκέι έχουν γίνει ένα ολοένα και πιο επίμαχο θέμα στην παραδοσιακά συντηρητική κοινωνία της Σιγκαπούρης.

Ο θεραπευτής μασέρ Ταν Ενγκ Χονγκ και το γκέι ζευγάρι Λιμ Μενγκ Σουάνγκ και Κένεθ Τσι Μου-Λίον επεδίωξαν την κατάργηση του νόμου, ο οποίος προβλέπει ποινές φυλάκισης μέχρι δύο ετών για άνδρες που επιδίδονται σε οποιαδήποτε πράξη «χονδροειδούς προσβολής των ηθών», δημόσια ή ιδιωτικά.

Οι προσφεύγοντες υποστήριξαν πως ο εν λόγω νόμος παραβιάζει τα δικαιώματά τους στην ισότητα, τη ζωή και την προσωπική ελευθερία τα οποία προβλέπονται από το σύνταγμα της Σιγκαπούρης. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό τους.

Η ετυμηγορία είναι ένα βήμα προς τα πίσω για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σιγκαπούρη, δήλωσε ο Μ. Ράβι, συνήγορος του Ταν στην υπόθεση.