Ένταση σημειώθηκε σε διαδήλωση μεταλλεργατών της πόλης Τέρνι της Ιταλίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα. 

Οι εργάτες του χαλυβουργείου –συμφερόντων του γερμανικού ομίλου ThyssenKrupp– διαδήλωσαν στην Ρώμη με αίτημα να μην προχωρήσει η εργοδοσία, σε μεγάλο αριθμό απολύσεων, τις οποίες ανακοίνωσε τις περασμένες ημέρες.

Επιτροπή εργατών ζήτησε να συναντήσει τον Γερμανό πρέσβη, αλλά τελικώς συνομίλησε με εκπρόσωπο της πρεσβείας στον οποίο εξέθεσε τις θέσεις και τις ανησυχίες της. 

Ζητήθηκε ουσιαστικά να προβλεφθούν ειδικές «συμβάσεις εργασίας αλληλεγγύης» και όχι απολύσεις, όπως συμβαίνει στις μονάδες του ομίλου στη Γερμανία.

Στην συνέχεια, ακολούθησαν οι συμπλοκές με την αστυνομία, κοντά στο κτίριο της πρεσβείας. 

«Ζητούμε να μάθουμε για ποιο λόγο τα όργανα της τάξης επετέθησαν στους εργαζόμενους, οι οποίοι ζητούσαν, απλώς, να τους επιτραπεί να φτάσουν μέχρι το υπουργείο Οικονομικών. Ζητούμε επείγουσα συνάντηση με την κυβέρνηση», δήλωσε ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, επικεφαλής του συνδικάτου Fiom Cgil, το οποίο εκπροσωπεί τους εργάτες των βαριών βιομηχανιών και εκείνους που εργάζονται στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

Πριν δυο εβδομάδες, το χαλυβουργείο του Τέρνι, γερμανικών συμφερόντων, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 537 απολύσεις, επί συνόλου 2.600 εργαζομένων. Το χαλυβουργείο παράγει, από μόνο του, το 15% του ΑΕΠ της περιοχής Ούμπρια της κεντρικής Ιταλίας, με πρωτεύουσα την πόλη της Περούτζια.