Κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο η αντιπαράθεση του  ιταλικού συνδικάτου Cgil με την κυβέρνηση Ρέντσι. 

Η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο σε συνέντευξή της στη La Repubblica εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση σε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας λέγοντας: 

«Η κυβέρνηση  αντιγράφει τις προτάσεις του συνδέσμου βιομηχάνων και ενδιαφέρεται μόνον για την προάσπιση συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων».

Ενδεικτικός είναι και ο τίτλος που επέλεξε η εφημερίδα για την συγκεκριμένη συνέντευξη:

Ο Ρέντσι βρίσκεται στο πρωθυπουργικό μέγαρο με βούληση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».

Η Ιταλίδα συνδικαλίστρια τόνισε ότι «δεν είναι τυχαίο πως ο διευθύνων σύμβουλος της FIAT, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, δήλωσε πρόσφατα ότι ο Ρέντσι τοποθετήθηκε στην πρωθυπουργία για να απομακρύνει τα παλιοσίδερα από τις ράγες των τραίνων». 

«Μια δήλωση οποία δεν διαψεύστηκε ποτέ, από κανέναν», συνέχισε η επικεφαλής του ιταλικού συνδικάτου.

Σύμφωνα με την γραμματέα της Cgil «η μείωση των φόρων επί της εργασίας θα ευνοήσει -κυρίως- τις μεγάλες επιχειρήσεις, μειώνοντας τα κόστη τους. Αυτό δεν πρόκειται όμως να έχει καμία θετική επίπτωση στην αύξηση της απασχόλησης».

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ορφίνι, σχολιάζοντας όσα είπε η Καμούσο στην συνέντευξή της, υπενθύμισε πως «ο Ρέντσι τοποθετήθηκε στην πρωθυπουργία έπειτα από απόφαση της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος και δεν θυμάμαι κάποιο πανηγυρισμό των μεγάλων συμφερόντων».

Σχολιαστές εκτιμούν ότι η νέα σύγκρουση μπορεί να θεωρηθεί «φυσική συνέπεια» της διαδήλωσης του Cgil το περασμένο Σάββατο, στην οποία συμμετείχαν πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, με αίτημα να μην καταργηθεί ο νόμος που επιτρέπει την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, σε περίπτωση απόλυσης χωρίς εύλογη αιτία.