Ολομέτωπη επίθεση του συνδικάτου Cgil στον Ρέντσι

Ολομέτωπη επίθεση του συνδικάτου Cgil στον Ρέντσι

Κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο η αντιπαράθεση του  ιταλικού συνδικάτου Cgil με την κυβέρνηση Ρέντσι. 

Η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο σε συνέντευξή της στη La Repubblica εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση σε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας λέγοντας: 

«Η κυβέρνηση  αντιγράφει τις προτάσεις του συνδέσμου βιομηχάνων και ενδιαφέρεται μόνον για την προάσπιση συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων».

Ενδεικτικός είναι και ο τίτλος που επέλεξε η εφημερίδα για την συγκεκριμένη συνέντευξη:

Ο Ρέντσι βρίσκεται στο πρωθυπουργικό μέγαρο με βούληση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».

Η Ιταλίδα συνδικαλίστρια τόνισε ότι «δεν είναι τυχαίο πως ο διευθύνων σύμβουλος της FIAT, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, δήλωσε πρόσφατα ότι ο Ρέντσι τοποθετήθηκε στην πρωθυπουργία για να απομακρύνει τα παλιοσίδερα από τις ράγες των τραίνων». 

«Μια δήλωση οποία δεν διαψεύστηκε ποτέ, από κανέναν», συνέχισε η επικεφαλής του ιταλικού συνδικάτου.

Σύμφωνα με την γραμματέα της Cgil «η μείωση των φόρων επί της εργασίας θα ευνοήσει -κυρίως- τις μεγάλες επιχειρήσεις, μειώνοντας τα κόστη τους. Αυτό δεν πρόκειται όμως να έχει καμία θετική επίπτωση στην αύξηση της απασχόλησης».

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ορφίνι, σχολιάζοντας όσα είπε η Καμούσο στην συνέντευξή της, υπενθύμισε πως «ο Ρέντσι τοποθετήθηκε στην πρωθυπουργία έπειτα από απόφαση της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος και δεν θυμάμαι κάποιο πανηγυρισμό των μεγάλων συμφερόντων».

Σχολιαστές εκτιμούν ότι η νέα σύγκρουση μπορεί να θεωρηθεί «φυσική συνέπεια» της διαδήλωσης του Cgil το περασμένο Σάββατο, στην οποία συμμετείχαν πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, με αίτημα να μην καταργηθεί ο νόμος που επιτρέπει την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, σε περίπτωση απόλυσης χωρίς εύλογη αιτία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο