Στη σύλληψη ενός 14χρονου τούρκου προχώρησε η αυστριακή αστυνομία έπειτα από την ομολογία του ανήλικου ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μία βομβιστική επίθεση σε ένα δημόσιο χώρο!

Οι αρχές έκαναν έρευνες για το αγόρι αυτό – το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα –, από τις αρχές Οκτωβρίου και το συνέλαβαν χθες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ίδιος που ζει στη χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια περιέγραψε στους ανακριτές ότι είχε «διδαχθεί μόνος του από το Διαδίκτυο (...) τον τρόπο για να κατασκευάζει μη συμβατικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς» ανέφερε η αστυνομία της μικρής πόλης Ζανκτ Πέλτεν στην ανατολική Αυστρία.

Ο 14χρονος «πραγματοποίησε συγκεκριμένες έρευνες προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει τα υλικά» και να κατασκευάσει μία βόμβα «και σχεδίαζε να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό σε δημόσιους χώρους, όπως το σιδηροδρομικό σταθμό Βέστμπανχοφ στη Βιέννη», που είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της πρωτεύουσας της Αυστρίας.

Ο νεαρός Τούρκος ήθελε επίσης να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, προσέθεσε η αστυνομία.