Οργισμένοι είναι οι πατέρες των 43 φοιτητών, οι οποίοι αγνοούνται εδώ και ένα μήνα, οι οποίοι στη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της χώρας Ενρίκε Πένα Νιέτο κατηγόρησαν την κυβέρνηση για εξαπάτηση, ενθάρρυνση της ατιμωρησίας και κακούς χειρισμούς στις έρευνες.

Ύστερα από τη συνάντηση με τον πρόεδρο που διήρκεσε πέντε ώρες, οι εξαγριωμένοι συγγενείς των μεξικανών φοιτητών, οι οποίοι απήχθησαν από την αστυνομία στα τέλη Σεπτεμβρίου στη νοτιοδυτική πόλη Ιγκουάλα, απέρριψαν τις προσπάθειές του για την ανεύρεση τους και του δήλωσαν ότι εξαντλείται η υπομονή τους.

Τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες υποδηλώνουν ότι οι φοιτητές-- όλοι τους από το κολέγιο αρρένων της επαρχίας Γκερέρο, που θεωρείται κέντρο του αριστερού ακτιβισμού-- είχαν ιστορικό συγκρούσεων με τον δήμαρχο της Ιγκουάλα και ότι η αστυνομία της πόλης τους παρέδωσε σε τοπικές συμμορίες που τους δολοφόνησαν. Ωστόσο, η τύχη τους παραμένει άγνωστη.

Τόσο ο δήμαρχος της Ιγκουάλα όσο και η σύζυγός του διαφεύγουν. Δεκάδες συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί και τουλάχιστον 38 σοροί ανθρώπων βρέθηκαν σε ορεινή περιοχή στα περίχωρα της πόλης, αλλά καμία από αυτές δεν ανήκει στους φοιτητές.