current views are: 2

30 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση21:20

Tα συνδικάτα καλούν τον Ρέντσι «να κατεβάσει τα γκλομπ»

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και των ιταλικών συνδικάτων.

Δημοσίευση 21:20’
αρθρο-newpost

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και των ιταλικών συνδικάτων.

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και των ιταλικών συνδικάτων.

«Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι πρέπει να προσπαθήσει να κατεβάσει τα γκλομπ», δήλωσε η επικεφαλής του συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσο, σε εκπομπή της δημόσιας ιταλικής ραδιοφωνίας Rai.

Η επικεφαλής του μεγαλύτερου ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου αναφερόταν στον τραυματισμό τεσσάρων εργατών που διαδήλωναν, χθες το μεσημέρι στην Ρώμη, εναντίον των απολύσεων που εξήγγειλε χαλυβουργείο συμφερόντων της γερμανικής εταιρίας ThyssenKrupp, κάνοντας ταυτόχρονα κι ένα δηκτικό πολιτικό σχόλιο για τη στάση της κυβέρνησης.

Η ίδια κάλεσε τον Ιταλό πρωθυπουργό «αντί να συνεχίσει να παίζει πινγκ πονγκ, να μιλήσει με την γερμανική κυβέρνηση και με την εταιρεία με στόχο να ανακληθούν οι 537 απολύσεις που αποφάσισε η εργοδοσία στο χαλυβουργείο αυτό του Τέρνι, στην κεντρική Ιταλία».

Σήμερα το πρωί, ο Ματέο Ρέντσι συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργατών του χαλυβουργείου και με τον γραμματέα του συνδικάτου Fiom -Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι. Ο Λαντίνι, ο οποίος, βάσει τηλεοπτικών λήψεων χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς, ζήτησε «να δοθούν άμεσες απαντήσεις από την κυβέρνηση, η οποία πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο οι αστυνομικοί επετέθησαν με γκλομπ στους διαδηλωτές, χωρίς καμία απολύτως αιτία».

«Θα εξακριβώσουμε τι ακριβώς συνέβη και θα δράσουμε αναλόγως», δήλωσε ο Ρέντσι.

Η διεύθυνση αστυνομίας της Ρώμης, σε ότι αφορά τα χθεσινά επεισόδια, δημοσιοποίησε φωτογραφία στην οποία διακρίνονται τρία μπουκάλια, πάνω από τα κεφάλια των διαδηλωτών και αστυνομικών. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να καταλάβει αν η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν ή μετά από τον τραυματισμό των τεσσάρων εργατών του χαλυβουργείου του Τέρνι.


σχετικα αρθρα