Τις σορούς  200 μελών μιας ιρακινής σουνιτικής φυλής, που πολεμάει εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανακάλυψαν οι αρχές σε έναν μαζικό ταφό στο Ιράκ.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, τζιχαντιστές του ΙΚ πήραν τους άνδρες αυτούς από τα χωριά τους στην πόλη Ράμαντι, τους εκτέλεσαν χθες βράδυ και τους έθαψαν.

Οι σοροί δεκάδων από τα περίπου 300 μέλη της σουνιτικής φυλής Άλμπου Νιμρ που απήγαγαν οι ένοπλοι του ΙΚ βρέθηκαν σε δύο μαζικούς τάφους σήμερα. 

Οι άνδρες, που ήταν από 18 ως 55 ετών, είχαν πυροβοληθεί εξ επαφής ή από μικρή απόσταση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι σοροί 70 και πλέον μελών της φυλής Άλμπου Νιμρ βρέθηκαν εγκαταλελειμμένες κοντά στην πόλη Χιτ της επαρχίας Άνμπαρ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν, τα περισσότερα θύματα ήταν αστυνομικοί ή μέλη μιας παραστρατιωτικής ομάδας που πολεμά εναντίον του ΙΚ, της Σάχουα («Έγερση»).

«Νωρίς σήμερα το πρωί βρήκαμε αυτές τις σορούς και ορισμένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους μας είπαν ότι ‘οι άνθρωποι αυτοί ανήκαν στη Σάχουα, η οποία πολεμά εναντίον των αδελφών σας του ΙΚ, και αυτή είναι η τιμωρία όποιου πολεμάει εναντίον του ΙΚ’», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

TAGS