Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι αρνητικές δηλώσεις αξιωματούχου για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπάθησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ο Κέρι χαρακτήρισε τις ανώνυμες δηλώσεις του αμερικανού αξιωματούχου στο περιοδικό the Atlantic «σκανδαλώδεις και απαράδεκτες».

Υποσχέθηκε παράλληλα ότι θα συνεχίσει να εργάζεται «με ηρεμία και αποτελεσματικότητα» για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, κρίνοντας ότι είναι εφικτό να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, μολονότι για κάτι τέτοιο απαιτείται «θάρρος και δύναμη».

Υπενθυμίζεται πως σε ρεπορτάζ του περιοδικού με θέμα τις δύσκολες σχέσεις μεταξύ του Νετανιάχου και του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης φέρεται να δήλωσε ανώνυμα ότι «το καλό με τον Μπίμπι (σ.σ. τον πρωθυπουργό του Ισραήλ) είναι ότι είναι δειλός» και ότι «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προστατεύσει τον εαυτό του από μια πολιτική ήττα».

Σε ένα φόρουμ που οργάνωσε σήμερα το περιοδικό ο Κέρι είπε ότι τα σχόλια αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την άποψη του Ομπάμα ή της κυβέρνησής του.

Την Τετάρτη και ο Λευκός Οίκος πήρε αποστάσεις από αυτές τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου.