Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του Ισραήλ για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Σουηδία.

Ήδη, το Τελ Αβίβ ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στη Στοκχόλμη για διαβουλεύσεις. «Αυτό δείχνει πραγματικά την ενόχλησή μας και τον εκνευρισμό μας έπειτα από μια ανώφελη απόφαση που δεν συμβάλλει στο ενδεχόμενο επιστροφής στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εμάνουελ Νάχσον, εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ισαάκ Μπάχμαν, που βρίσκεται στη Στοκχόλμη από το 2012, εκλήθη να επιστρέψει στο Ισραήλ και να παραμείνει στη χώρα για ένα αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, συνέχισε ο Νάχσον.

Νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Μάργκοτ Βάλστρεμ ανακοίνωσε και επίσημα ότι η κυβέρνηση της χώρας της αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης με τον ισραηλινό ΥΠΕΞ Αβίγκντορ Λίμπερμαν να απαντά:

«Η σουηδική πρωτοβουλία προκαλεί μεγάλη ζημία και δεν έχει καμία χρησιμότητα».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι πριν από την αναγνώριση θα έπρεπε να προηγηθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και υποστήριξε ότι ενέργειες όπως αυτή της Σουηδίας «ενισχύουν τις μη ρεαλιστικές αξιώσεις των Παλαιστινίων και απομακρύνουν την πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας».