current views are: 3

31 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση06:48

Κέρι: Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση στην Ιερουσαλήμ

Τις ανησυχίες του σχετικά με την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ιερουσαλήμ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Δημοσίευση 06:48’
αρθρο-newpost

Τις ανησυχίες του σχετικά με την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ιερουσαλήμ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Τις ανησυχίες του σχετικά με την κλιμάκωση των εντάσεων στην ιερουσαλήμ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Ο Κέρι κάλεσε τους ηγέτες του Ισραήλ να επιτρέψουν την είσοδο στο «Όρος του Ναού» (ονομασία των Εβραίων για το Όρος των Τεμενών) σε μουσουλμάνους προσκυνητές. 

Σύμφωνα με το Reuters ο Κέρι καταδίκασε τον πυροβολισμό ενός ακροδεξιού Ισραηλινού ακτιβιστή, του Γεχούντα Γκλικ, στο έξω από το Κέντρο Κληρονομιάς του Μεναχέμ Μπεγκίν στην Ιερουσαλήμ, λέγοντας ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ήδη ζητήσει από τις τοπικές αρχές να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό. 

«Είναι απόλυτα απαραίτητο όλες οι πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να αποφύγουν προκλητικές ενέργειες και ρητορικές και να διατηρήσουν τις ιστορικές αρχές στο Όρος του Ναού – τόσο στα λόγια όσο και στην πράξη», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός.


σχετικα αρθρα