Σταθερά πρώτο και με μεγάλη διαφορά παραμένει το «Δημοκρατικό Κόμμα» του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ixè που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre.

Ειδικότερα, το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» εξασφαλίζει το 39% της πρόθεσης ψήφου των ιταλών πολιτών, ενώ, ως δεύτερη πολιτική δύναμη, με μεγάλη διαφορά, ακολουθεί το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλλο, το οποίο «πείθει» το 20% των ερωτηθέντων.

Η «Φόρτσα Ιτάλια» του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 15,1%, ενώ άνοδο παρουσιάζει η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά, η οποία εξασφαλίζει το 8,4% της πρόθεσης ψήφου.

Όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα, το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της ιταλικής δεξιάς επιλέγεται από το 3,3% του στατιστικού δείγματος, η «Νέα Κεντροδεξιά» του Αντζελίνο Αλφάνο από το 2,6%, το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Udc από το 2%.

Στις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς, το κόμμα «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία» κερδίζει το 3% της πρόθεσης ψήφου, η Κομμουνιστική Επανίδρυση το 1,8% και, τέλος, οι Πράσινοι, το 1,2%.