current views are: 2

31 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση10:08

Η συνεδρίαση της Τριμερούς Επιτροπής στην Σερβία

Η Τριμερής Επιτροπή, η οποία συχνά αποκαλείται παγκόσμια σκιώδης κυβέρνηση διοργανώνει από σήμερα έως την Κυριακή στο Βελιγράδι, τη συνεδρίαση του ευρωπαϊκού βραχίονά της.

Δημοσίευση 10:08’
αρθρο-newpost

Η Τριμερής Επιτροπή, η οποία συχνά αποκαλείται παγκόσμια σκιώδης κυβέρνηση διοργανώνει από σήμερα έως την Κυριακή στο Βελιγράδι, τη συνεδρίαση του ευρωπαϊκού βραχίονά της.

Η Τριμερής Επιτροπή, η οποία συχνά αποκαλείται παγκόσμια σκιώδης κυβέρνηση διοργανώνει από σήμερα έως την Κυριακή στο Βελιγράδι, τη συνεδρίαση του ευρωπαϊκού βραχίονά της.

Η τριήμερη συνάντηση, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν μέλη της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που επιπρόσθετα πυροδοτεί τη φαντασία των περίεργων που θέλουν να γνωρίζουν ποιος θα είναι παρών και τι θα συζητηθεί στην 38η συνεδρίαση της οργάνωσης, η οποία για πρώτη φορά διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, την έναρξη της συνεδρίασης θα κηρύξει ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής υποεπιτροπής και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ – Τρισέ και χαιρετισμό στους συμμετέχοντες θα απευθύνει ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος του σερβικού τμήματος της Τριμερούς Επιτροπής, Γιόβαν Κόβατσιτς ανέφερε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ότι αναμένει μεγάλη συμμετοχή περιφερειακών ηγετών και χαρακτήρισε το γεγονός μία από τις πιο σοβαρές συναντήσεις από την κηδεία του Τίτο.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της συνάντησης, Ταχίρ Χασάνοβιτς υπογράμμισε ότι η Τριμερής Επιτροπή εδώ και τέσσερις δεκαετίες επηρεάζει σημαντικά τα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ρεύματα, επειδή σε αυτή συμμετέχουν εξέχοντες προσωπικότητες, που έχουν τη δυνατότητα αντίληψης της ανάπτυξης στον κόσμο.

Έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή 165 μελών της Τριμερούς Επιτροπής, όπως ηγέτες κρατών, πρώην πολιτικοί, τραπεζίτες, πρόεδροι επιχειρηματικών ομίλων, δήλωσε ο κ. Χασάνοβιτς, προσθέτοντας πως θα συζητηθούν σημαντικά θέματα, όπως η πρόοδος ολόκληρης της περιοχής στην πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ, οι σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας και η προσπάθεια της Ευρώπης να τερματιστεί η κρίση με ειρηνικό τρόπο.

Την Τριμερή Επιτροπή ίδρυσαν στη Νέα Υόρκη, το 1973, ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ της μεγαλοεπιχειρηματικής οικογένειας των ΗΠΑ και ο Ζμπίγκνιεφ Μπρεζίνσκι. Μέλη της είναι πρώην παγκόσμιοι ηγέτες, και εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των μεγαλύτερων παγκόσμιων τραπεζών και πολυεθνικών εταιρειών.

Αν και η δράση της Τριμερούς Επιτροπής πάντα ήταν διακριτική, στην οργάνωση συμμετέχουν διευθυντές των ΜΜΕ, υπό τον όρο να μην δημοσιεύουν ό,τι ακούν ούτε ως επίσημες πληροφορίες.


σχετικα αρθρα