Οι εκλογές που προγραμματίζουν να διεξαγάγουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία την Κυριακή είναι παράνομες και το αποτέλεσμά τους δεν θα αναγνωριστεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος στον ρώσο πρόεδρο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου, Γκέοργκ Στράιτερ, η Άνγκελα Μέρκελ είχε κοινή επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης αυτής εκφράστηκαν αποκλίνουσες απόψεις για τις «λεγόμενες εκλογές» στις αυτοανακηρυγμένες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

«Οι Μέρκελ και Ολάντ υπογράμμισαν ότι μπορεί να διεξαχθεί μόνον μια ψηφοφορία, η οποία πρέπει να συμμορφώνεται προς τον ουκρανικό νόμο», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε πως το Βερολίνο κρίνει ότι η διαδικασία της Κυριακής θα παραβιάσει τη συμφωνία του Μινσκ και θα περιπλέξει περαιτέρω τις προσπάθειες διευθέτησης της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

«Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θα αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες εκλογές», επέμεινε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ενιαία στάση σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό και συμφώνησαν σχετικά στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες.