Ο Φιντέλ Κάστρο στην τελετή λήξης του Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος


Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, συμμετείχε στην τελετή λήξης του 6ου Συνεδρίου του Κομουνιστικού Κόμματος της Κούβας.

Ντυμένος με ανεπίσημη περιβολή, ο Φιδέλ Κάστρο κάθισε στην κεντρική σειρά των επισήμων πλάι στον αδελφό του Ραούλ, ο οποίος προεδρεύει του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο ήδη ενέκρινε σήμερα την εκλογή του Ραούλ Κάστρο στο αξίωμα του πρώτου γραμματέα του ΚΚ της Κούβας και τον πρώτο αντιπρόεδρο Χοσέ Ματσάδο Βεντούρα, 80 ετών, δεύτερο γραμματέα του ΚΚ.

Ενώ το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας αποδέχεται τις εθνικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Ραούλ Κάστρο και η έγκριση των προτάσεων θεωρείται σίγουρη.

Οι επιτροπές επικεντρώθηκαν σε ευρύτερα θέματα όπως η ανάγκη να διαμορφωθεί μία καλύτερη εργασιακή κουλτούρα αλλά και σε πιο ειδικά όπως η φορολόγηση περισσότερων από 200.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών.

"Η νέα γενιά καλείται να διορθώσει και να αλλάξει χωρίς δισταγμό όλα όσα πρέπει να διορθωθούν και να αλλάξουν και να συνεχίσει να επιδεικνύει ότι ο σοσιαλισμός είναι επίσης η τέχνη του να κάνεις το αδύνατο δυνατό" αναφέρει ο Φιντέλ Κάστρο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο