Συνετρίβη κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης το ιδιωτικό διαστημικό σκάφος SpaceShip2 του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Το SpaceShip2 πετούσε πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία και τον ενημερωτικό ιστότοπο Kern Golden Empire που επικαλείται τον διευθυντή της αεροπορικής και διαστημικής βάσης.

O συγκυβερνήτης του ιδιωτικού σκάφου σκοτώθηκε, ενώ ο κυβερνήτης χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και σώθηκε κατά τη συντριβή του στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης βρέθηκε τραυματισμένος στην έρημο και έχει ήδη μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο, ανέφερε ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Κερν, Ρέι Προύιτ.

Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο. Λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα.

Η εταιρεία του πολυεκατομμυριούχου ανέφερε νωρίτερα στον λογαριασμό της στο Twitter ότι παρουσιάστηκε μια «σοβαρή ανωμαλία» κατά τη δοκιμαστική πτήση. «Θα συνεργαστούμε στενά με τις αρμόδιες αρχές για να εξακριβώσουμε τα αίτια του ατυχήματος και να παράσχουμε ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.