Ο Μπλεζ Κομπαορέ, ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο που παραιτήθηκε χθες, εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων εναντίον της 27ετούς εξουσίας του, έφθασε στη γειτονική Ακτή του Ελεφαντοστού, έγινε σήμερα γνωστό από στρατιωτικές πηγές της Ακτής Ελεφαντοστού, τον ραδιοσταθμό Ράντιο Φρανς Ιντερνασιονάλ και αυτόπτες μάρτυρες. 

Οι στρατιωτικές πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομασθούν, δήλωσαν πως ο Κομπαορέ βρίσκεται στο Ασινί, ένα παραλιακό θέρετρο ανατολικά της οικονομικής πρωτεύουσας Αμπιτζάν. 

«Βρίσκεται στην Ασινί από σήμερα το πρωί», δήλωσε μία από τις πηγές. «Δεν είναι μόνος. Μερικά μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται μαζί του». Σύμφωνα ωστόσο με άλλες πηγές, ο Κομπαορέ βρίσκεται στο Γιαμουσούκρο, την πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού. 

«Οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου του σέρβιραν το δείπνο χθες και το πρόγευμα σήμερα το πρωί», δήλωσε ένας εργαζόμενος σ' αυτό το ξενοδοχείο πολυτελείας, ο οποίος είπε πως είδε ο ίδιος τον Κομπαορέ. Ένας άλλος κάτοικος του Γιαμουσούκρο δήλωσε πως είδε «μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή περίπου 30 οχημάτων η οποία κατευθυνθηκε προς την έπαυλη» των φιλοξενουμένων του ξενοδοχείου